طريقة تحضير الببوش او الحلزون halazoun snail
2 كيلو من الحلزون ,
ملعقتان كبيرتان من قشور البرتقال ,
أربع أوراق من ورق الغار ,
ملعقة صغيرة من النعناع البري ,
ملعقة صغيرة من خودنجال (الزنجبيل) ,
أربعة أعواد من العرق سوس ,
ملعقة صغيرة من حبوب الشاي ,
ربع كوب من النعناع ,
ملعقة كبيرة من الملح الناعم
حبتان من الفلفل الحار المجفف ,
ملعقة كبيرة من اليانسون ,
ملعقة كبيرة من الكراوية ,
ملعقة كبيرة من الزعتر ,
يغسل الحلزون عدة مرات بالملح والخل والماء الدافىء إلى أن يصبح الماء صافيً
يوضع الحلزون في قدر على النار ثم
يضاف إليه :
الزعتر،
وملعقة صغيرة من الزنجبيل،
وقشر البرتقال،
وورق الغار،
والنعناع البري،
والملح
والعرق السوس،
والكراوية وحبوب الشاي،
والنعناع،
يترك المزيج على نار هادئة لمدة لا
تقل عن ساعتين حتى ينضج جيدًا مع إضافة الماء عند الحاجة. عندما ينضج الحلزون يضاف
إليه الفلفل الحار، ويترك في قدر لمدة 10 دقائق على النار حتى ينكه بنكهة الفلفل
الحار. يوضع الحلزون ساخنًا في طبق التقديم مع المرق
How to prepare snail
The first thing is to leave the snail for three days and feed it with bran so that it throws out all its dirt
The second thing is to wash the snail seven times
Preparation time 35 minutes
Ingredients
2 kilos of snails. A tablespoon of thyme. A teaspoon of khudingal (ginger). Four sticks of licorice. A teaspoon of tea beans. A quarter of a cup of mint. Two tablespoons of orange peels. Four sheets of bay leaf. A teaspoon of catnip. Two dried chili peppers. A tablespoon of anise. A tablespoon of caraway. 1 tablespoon of fine salt
Snail
The snail has been used by humans for thousands of years, and it is included in the food industries and in the field of beauty and skin care. The snail meat is light, low in fat and fat, and rich in vitamins and minerals such as B2, folic acid, potassium, and selenium. Its importance and distinction stems from its collection of the benefits of animal and vegetable products. Without the presence of harm from it, and it is recommended to eat it when suffering from constipation and coughing, but the process of cooking it is one of the most difficult dishes that require a lot of care, know-how and accuracy, and in order to get a delicious snail recipe rich in flavors, we will present in this article several ways of how to cook snail, including snail on Moroccan way, broth Albbouche, and couscous with snails.
كيفيه تحضير الحلزون طريقه تحضير الببوش طريقه تحضير ببوش لذيذ العلاج السحري لكورونا prépares marocaine babouche escargot snail halazoun